VW Caddy Maxi Life

Caddy Maxi Life (7-sits) kombinerar transportbilens kvalitéer med personbilens mångsidighet i en ny klass av fordon.

Jämfört med vanliga Caddy, har Maxi förlängts från 4,41 meter till 4,88 meter. Det har resulterat i ett otroligt rymligt fordon med upp till 4 200 liters bagagevolym (i skåpbilen).

Förlängningen med 47 cm har gjort Caddy Maxi till den största modellen av kompaktbilar och små transportbilar. Lastkapacitet upp till 4,2 m3, 800 kg lastvikt, 1500 kg släpvagnsvikt och en tillåten lastlängd på 2 250 mm. Detta är rekordsiffror i det här bilsegmentet, alternativt finns det plats för 7 personer och då med maximal komfort.

Caddy´s nuvarande design har kopierats till 100 % till nya Caddy Maxi. Den största skillnaden är chassiet som har förlängts med 470 mm till exakt 4 875 mm. Jämfört med den 4 405 mm långa standardversionen av Caddy kan förlängningen delas upp enligt följande: 151 mm förlängning bak, 319 mm mellan skjutdörrarna och bakaxeln och hjulbasen har ökat till 3 002 mm.

En avgörande faktor till den stora succén med Caddy är bilens variationsmöjligheter, den strukturerade innemiljön och den sofistikerade designen. På grund av framgången med Caddy har utrymmeskonceptet överförts oförändrat till Caddy Maxi. De erkänt högkvalitativa sätena och förarplatsmiljön är lika från ursprungliga Caddy.

Inte bara föraren och passageraren fram har möjligheten att uppleva en utomordentlig komfort och generöst tilltaget utrymme, utan även passagerarna i de två bakre stolsraderna får samma behagliga upplevelse. Det är också bekvämt att stiga in i Caddy, orsaken är de 700 mm breda och 1108 mm höga skjutdörrarna. Tilläggas kan att speciellt för nya Caddy Maxi har mellanrummet mellan andra och tredje stolsraden ökats med 50 mm. Även med passagerare på alla 7 sätena har bagageutrymmet fortfarande den otroliga volymen av 380 liter. För att öka lastvolymen till hela 1 350 liter så fälls den andra stolsraden framåt, tredje raden av stolar kan tas bort helt och hållet och detta endast med ett fåtal enkla moment.

Caddy Maxi Life har specialdesignats med maximal komfort för 7 personer och deras bagage. Den karaktäriska utrustningen på Caddy Maxi Life omfattar de två praktiska skjutdörrarna, stötfångare och ytterbackspeglar målade i samma färg som karossen. Interiören är stilren och ger Caddy Maxi Life en speciell sofistikerad och elegant känsla.

Volkswagen Transportbilar kommer att initialt erbjuda Caddy Maxi med den beprövade 1,9 l TDI motorn på 105 hk. Volkswagens direktväxlande automatlåda (DSG) kommer att erbjudas som tillval. En 1,6 l bensinmotor på 102 hk kommer också att erbjudas från produktionsstart.

Relaterade artiklar:

  1. Provkörd: VW Caddy Maxi Life Teknikens Värld har provkört 7-sitsiga...
  2. Provkörd: Nya VW Sharan Auto Motor & Sport har...
  3. Se nya 7-sitsiga VW Sharan Nya VW Sharan kommer att...
  4. Nya Volkswagen Sharan – världens mest bränslesnåla MPV i sin klass [Pressrelease: Volkswagen] När nya Volkswagen...
  5. Chrysler Grand Voyager (7-sits) Grand Voyager – inte bara...